Producten

maak een silhouet

Veelgestelde vragen
welk beeld florentina stijl en kleur

2. kies jouw stijl

fototips

3. bestel

bevestigen ontwerp florentina of floriske ophangen en genieten
Bestellen
 • Aan welke eisen moeten mijn beeldbestanden voldoen?

 • Ik twijfel welke foto het beste resultaat geeft, wat nu?

  Je kunt een paar verschillende foto’s uploaden. Ik bekijk welke het beste resultaat geeft. Wanneer er geen doorslaggevende winnaar bij zit, bekijken we samen welk ontwerp jouw voorkeur heeft.

 • Kan Florentina ook alles doen, inclusief het maken van de foto?

  Jahoor! We kunnen een afspraak maken om op een nader af te spreken locatie een fotosessie te doen. Dit kan bij jou thuis, ergens anders of bij mij in Apeldoorn. Makkelijk voor jou en we hebben gelijk dé goede foto.

   

  De meerprijs hiervoor is € 50,- voor de fotosessie en € 0,70 per te rijden kilometer.

 • Moet ik alles in 1x doen, bestellen, betalen en een foto uploaden?

  Nee hoor, dat hoeft niet. Bij de bestelling geef je je voorkeuren op en kun je ook je foto(s) uploaden. Na het bevestigen van de bestelling ontvang je een factuur. Zodra die is betaald, kan ik aan de slag om een ontwerp te maken voor jouw beeld.

   

  Als je de foto nog moet maken na de bestelling, geef je bij de bestelling je voorlopige voorkeuren op. Mocht je besluiten alsnog voor een ander scenario te gaan, is dat geen enkel probleem. Wanneer je de foto dan upload, kun je alsnog je voorkeuren bevestigen of veranderen. Geef wel bij de opmerkingen aan dat je de bestelling zelf al eerder gedaan hebt. Zodra ik de betaling heb ontvangen, zal ik je ontwerp vorm geven.

 • Hoe kan ik betalen?

  Na je bestelling op de site, ontvang je de factuur.

  Hierbij de gegevens:

   

  Florentina

  IBAN NL17      KNAB 0254 9801 04

  ten name van Floriske van Geest

  onder vermelding van het factuurnummer

 • Krijg ik een officiële factuur?

  Ja, nadat je bestelling is verstuurd krijg je per email de bevestiging van je bestelling en vervolgens ook de factuur (factuur met opgave BTW in pdf-formaat).

 • Ik heb geen factuur ontvangen. Wat nu?

  Wellicht is de factuur in je spam/ongewenste mail beland. Mocht je hem hier niet in kunnen vinden, stuur dan even een mailtje naar bestelling@florentinas.nl.

   

   

 • Ziet mijn silhouet er precies zo uit als op de website?

  Allereerst is het natuurlijk jouw voorstelling met jouw silhouet. Dat is vast een beetje anders. Qua stijl en kleur krijg je op de website al wel een goed beeld van het eindresultaat. Maar....het is een ambachtelijk proces, dus hoe verf valt is nooit helemaal te voorspellen.

   

  De kleuren kunnen wat afwijken van het uiteindelijke resultaat in verband met de kleurinstellingen van verschillende beeldschermen. Als je 100% zeker wilt weten dat je een specifieke kleur krijgt, dan is het handig als we van te voren nog even overleggen.

   

  Tenslotte krijg je voordat ik je beeld maak een digitale afbeelding van het uiteindelijke ontwerp ter goedkeuring. Zo krijg je alvast een goede indruk van het eindresultaat.

 • Ik heb mijn bestelling al helemaal afgerond, maar wil eigenlijk nog wat veranderen…

  Zolang het betreffende gedeelte van het werk nog niet is afgerond, zal ik dit altijd naar jouw wensen proberen te veranderen. Neem per mail of telefoon even contact met me op, dan kijken we wat er mogelijk is.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn beeld klaar is?

  Nadat de factuur is betaald, ga ik zo snel mogelijk aan de slag met het maken van jouw ontwerp. Na je goedkeuring van het ontwerp moet het materiaal eerst gezaagd of gesneden worden. Bij de meeste afwerkingen van het materiaal zijn er tussen de 2 en 4 lagen verf nodig. Ik probeer de verf weleens droog te kijken, maar... dat lijkt nog weinig uit te maken!

  Vaak zal het mogelijk zijn om jouw silhouet binnen twee weken te leveren. Het blijft echter ambachtelijk werk en alle beelden zijn anders. Ik kan dit daarom niet hard garanderen. Een fantastisch mooi beeld gaat bij mij sowieso voor de snelheid!

   

  Wanneer ik je mijn ontwerp stuur, vertel ik ook wanneer je het eindresultaat kunt verwachten.  Als je jouw beeld graag voor een bepaalde datum wilt hebben, hoor ik dat graag. We kunnen dan even overleggen of dat haalbaar is zonder op de kwaliteit in te leveren.

Ophangen en verwisselen  Vilt
 • Hoe hang ik een vilten silhouet op?

  Het silhouet wordt geleverd met spuitlijm/lijmspray om het beeld tijdelijk of permanent te bevestigen.

  Positioneer van te voren hoe je het silhouet zou willen hebben. Het is handig om dit met potlood te markeren.

  De ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn.

  De spuitlijm droogt vrij snel omdat het vilt het gedeeltelijk absorbeert. De bus spuitlijm schudden. Dan houdt je 'm op zo'n 20 cm van het vilt. Het vernevelt tijdens het spuiten, waardoor het praktisch is om dit buiten te doen. Zelf leg ik het beeld vaak op karton op een achteraf plekje op het gras. Zodra er geen natte plekken meer zijn, kun je ‘m opplakken. Het vilt is nu zelfklevend geworden.

  Indien nodig kun je ‘m er nog een keer af halen en opnieuw plakken.

   

  Als het nu toch gebeurt dat ie wat van de muur af komt, kun je ‘m nogmaals aan de achterkant inspuiten en weer ophangen. Een permanente bevestiging krijg je als je zowel muur als beeld van lijm voorziet. Dan is het beeld bij verhuizen natuurlijk niet meer gemakkelijk eraf te halen.

 • Aan welke eisen moet de ondergrond voldoen voor het ophangen van een silhouet van vilt?

  De spuitlijm is geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals deuren, ramen en meubels en gestucte muren zonder structuur. Florentina kan NIET GARANDEREN dat de lijm plakt op muren met fijn schuurwerk, spachtelputz of ander stucwerk met een structuur of korreltjes, zoals bijvoorbeeld granol. Verder plakt het ook niet goed op behang (ook geen glasvezel- of vliesbehang). De muur en het stucwerk moeten echt glad zijn! Zorg er voor dat de ondergrond (bijvoorbeeld glas, plastic, aluminium, tegels) goed schoon, droog, stof- en vetvrij is. Bij net geverfde muren moet je minimaal vier weken wachten voor je het vilt opplakt.

   

  Mocht je het vilt willen plakken op een niet gladde ondergrond, dan kan dit goed met bijvoorbeeld Bison contactlijm universeel of een andere tapijtlijm. Dit is te koop in elke doe-het-zelf zaak. Een andere optie is om een lijmpistool te gebruiken: makkelijk en snel. Deze laatste opties zijn uiteraard niet gemakkelijk los te halen.

 • Hoe haal ik het vilt weer los?

  Bij een tijdelijke bevestiging met spuitlijm het vilt rustig van de muur te trekken. Eventuele lijmvlekken zijn te verwijderen met wasbenzine.

 • Kan ik mijn vilten beeld nogmaals ergens anders op plakken?

  Ja, maar dan zal je het beeld waarschijnlijk opnieuw met spuitlijm moeten inspuiten.

 Hout
 • Hoe hang ik een houten silhouet op?

  Het silhouet wordt geleverd met een klikstrip of een mechanische bevestiging.

   

  Klikstrip

  De ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn. Reinig deze met alcohol en laat het drogen.

  De twee kanten van één klikstrip plak je op elkaar en vervolgens op de achterkant van je beeld. Druk de strips allemaal heel goed vast op het beeld (minimaal 30 seconden). Haal dan de folie van de andere kant af en positioneer je beeld op de muur. Druk ook deze minimaal 30 seconden goed vast.

  Trek je beeld dan rustig kantelend los. De klikstrips klikken van elkaar los. Deze kun je vervolgens nog eens minimaal 30 seconden goed op de muur aandrukken.

  Wacht een uur tot de strips hun volle kleefkracht hebben bereikt en hang je beeld op. Je hoort de strips vast klikken op elkaar!

   

   

  Mechanische bevestiging

  Het beeld wordt geleverd met een bevestigingsprofiel en is geschikt voor bevestiging op elk type wand. Schroeven en

  pluggen zitten er niet bij, omdat dit per wandtype kan

  verschillen.

  Positioneer je beeld tegen de muur en markeer de positie om gaten te boren. Boor de gaten en zet het achterste plaatje vast. Je kunt het beeld er vervolgens van bovenaf in schuiven en het hangt!

 • Aan welke eisen moet de ondergrond voldoen voor het ophangen van een silhouet van hout?

  Gladde ondergrond: klikstrip

  Op een gladde ondergrond (zoals een deur, gevernist hout, glas, tegels, pleister, metaal en gips) kun je de command klikstrip gebruiken. Deze plak en klik je vast waardoor je niet hoeft te boren.

  Florentina kan NIET GARANDEREN dat de klikstrip blijft plakken op muren met fijn schuurwerk, spachtelputz of ander stucwerk met een structuur of korreltjes, zoals bijvoorbeeld granol. Verder werkt het niet op behang (ook geen glasvezel- of vliesbehang). De muur en het stucwerk moeten echt glad zijn!

   

  Zorg er voor dat de ondergrond goed schoon, droog, stof- en vetvrij is. Wacht bij net geverfde muren minimaal vier weken voordat je ze opplakt. Deze strips zijn verwijderbaar als je verhuist, maar niet herbruikbaar.

   

  Elk ander type ondergrond: z-profiel

  De mechanische bevestiging is op elk type wand aan te brengen en ook gemakkelijk te verhuizen en opnieuw te gebruiken.

 • Hoe haal ik de klikstrip van de muur?

  Klik je beeld eerst los van de muur. Het cirkelvormige flapje trek je vervolgens langzaam en voorzichtig recht naar beneden, in plaats van naar je toe. Houd met je andere hand de strip op zijn plek. Wanneer je flapje zo'n 30 cm is uitgerekt, komt de strip langzaam los van de muur.

 • Kan ik het nogmaals ergens anders op plakken?

  Ja! Maar…bij een klikstrip heb je wel een nieuwe klikstrip nodig.

  De mechanische bevestiging kun je zo vaak op een nieuwe plek hangen als jij wilt.

 • Waarschuwing kinderbedje!

  Hang een silhouet nooit boven een baby- of kinderbedje. Het beeld is niet zwaar, maar loop niet het risico op ernstige verwondingen!

  Onderzoek de muur om je ervan te verzekeren dat deze het gewicht kan dragen. Omdat wandmaterialen variëren, worden er geen schroeven voor wandbevestiging bij dit product geleverd. Voor advies voor geschikte schroeven/bevestigingen voor de muur, neem contact op met de plaatselijke vakhandel. Zorg dat de wandbevestiging wordt uitgevoerd door een gekwalificeerd iemand, omdat foutieve ophanging kan leiden tot persoonlijk letsel en/of schade aan eigendommen.

   

 Muursticker
 • Hoe hang ik een muursticker groeimeter op?

  1. Maak de ondergrond droog, stof- en vetvrij. Positioneer de meter zoals je hem wilt hebben. Als de muur net is geschilderd, kun je beter drie weken wachten met het aanbrengen van muurstickers tot de verf goed droog is.

  2. Plak de hoeken  van de meter vast met wat schilderstape. Controleer nog even met bijvoorbeeld een meetlint of de meter op de goede hoogte hangt. Breng ongeveer halverwege, over de gehele breedte van de afbeelding een tape aan. Laat deze aan beide zijden uitsteken en plak vast aan de muur.

   

  3. Klap de onderste helft van de meter naar boven en haal de drager van de achterkant sticker af tot aan het tape. Onderaan beginnen. Houd met één hand de onderste helft van de meter naar boven tegen de muur en knip met de andere hand de losgehaalde drager af.

   

  4. Laat nu de onderste helft van de meter zakken en wrijf deze goed vast met een rakel, bankpas of doek.

   

   

   

  5. Verwijder nu alle tape en klap de bovenste helft van de meter naar voren. Verwijder de drager van de bovenste helft van de meter. Wrijf de bovenste helft van de meter tegen de muur. Wrijf weer alles goed vast. Wacht ongeveer een uur om de folie te laten hechten.

   

  6. Verwijder dan pas onder een scherpe hoek het transferpapier. Doe dit voorzichtig, mocht de folie nog niet goed zijn gehecht aan de muur, wacht dan langer of sla het transferpapier een stukje terug en wrijf goed aan.

   

  Gefeliciteerd, als alles goed is gegaan is je meter netjes op de muur geplakt.

  Als er toch nog kleine luchtbellen onder de sticker zitten, prik deze dan voorzichtig door met een naald of scherp voorwerp.

   

   

 • Aan welke eisen moet de ondergrond voldoen voor het aanbrengen van een muursticker?

  De stickers zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals deuren, ramen en meubels en gestucte muren zonder structuur. Florentina kan NIET GARANDEREN dat de muurstickers plakken op muren met fijn schuurwerk, spachtelputz of ander stucwerk met een structuur of korreltjes, zoals bijvoorbeeld granol. Verder plakken de stickers niet op behang (ook geen glasvezel- of vliesbehang). De muur en het stucwerk moeten echt glad zijn!

   

  Zorg er voor dat de ondergrond (bijvoorbeeld glas, plastic, aluminium, tegels) goed schoon, droog, stof- en vetvrij is. Bij net geverfde muren moet je minimaal drie weken wachten voordat je de muursticker aanbrengt.

 • Kan ik de muurstickers makkelijk weer verwijderen?

  Ja. De muursticker kun je makkelijk verwijderen. Als de sticker al een tijdje op je muur zit, kan het zijn dat je kleine stukjes muurverf meeneemt. Dit kun je voorkomen door de sticker eerst even te verwarmen met een föhn.

 • Kan ik het nogmaals ergens anders op plakken?

  Nee, een tweede keer krijg je de muursticker nooit meer zo mooi glad.

   

   

contact Floriske van Geest
info volg contact

Floriske van Geest

Eikepagelaan 36

7323 VA Apeldoorn

info@florentinas.nl

06 - 18 94 13 65

(ook WhatsApp)

Veelgestelde vragen

Wil je meer inspiratie ontvangen?

Inspiratie

Rekening
NL17 KNAB 0254 9801 04
ten name van
Floriske van Geest

 

Kvk 57767645

Service, prijzen en verzending

© 2019 Floriske van Geest

Wil je meer inspiratie voor jouw huis ontvangen?

Producten Cadeaubon
Zo werkt het!
Bestellen
groeiboom met silhouet
Veelgestelde vragen
Ophangen en verwisselen
 Vilt  Hout  Muursticker
contact Floriske van Geest
contact
info volg
Service, prijzen en verzending
Producten
Cadeaubon
Zo werkt het!
Bestellen
Veelgestelde vragen
Ophangen en verwisselen
 Vilt  Hout
 Muursticker
groeiboom met silhouet
contact Floriske van Geest
info volg contact
Service, prijzen en verzending
Producten
Cadeaubon
Veelgestelde vragen
Zo werkt het!
Bestellen
Ophangen en verwisselen
 Vilt  Hout
 Muursticker
Service, prijzen en verzending
contact Floriske van Geest
info contact
volg
Producten
Cadeaubon
contact Floriske van Geest
contact
info
volg
Service, prijzen en verzending
Zo werkt het!
Bestellen
Veelgestelde vragen
Ophangen en verwisselen
 Vilt  Hout
 Muursticker
groeiboom met silhouet
Producten
Cadeaubon
info volg
Service, prijzen en verzending
Zo werkt het!
Bestellen
Veelgestelde vragen
Ophangen en verwisselen
 Vilt
 Hout
 Muursticker
groeiboom met silhouet
contact Floriske van Geest
contact
Producten
Cadeaubon
info
volg
Service, prijzen en verzending
Zo werkt het!
Bestellen
Veelgestelde vragen
Ophangen en verwisselen
 Vilt
 Hout
 Muursticker
contact Floriske van Geest
contact
Veelgestelde vragen
Producten
Cadeaubon
Zo werkt het!
Bestellen
Ophangen en verwisselen  Vilt
 Hout
 Muursticker
info
volg
Service, prijzen en verzending
contact
contact Floriske van Geest